GA MEE DE DIEPTE IN

GA MEE DE DIEPTE IN

VERDIEPINGSWORKSHOPS

Ons vak is een ervaringsvak en leren modereren slechts het begin. Daarom bieden we in seizoen 2023-2024 een paar mooie verdiepende workshops aan, gegeven door de besten in hun vak. Workshops die we zelf ook graag volgen. Dus… wil je meer?

JE STEM ALS INSTRUMENT – 19 april 2024,  13.00 – 17.00 uur
Popradar, Den Haag

Je stem is als dagvoorzitter één van je belangrijkste instrumenten. Onlosmakelijk verbonden met je lijf, je mate van spanning en ontspanning en hoe je aandacht vraagt en richt.

Ontdek onder leiding van Julie Scott je stem en leer deze krachtig en gevarieerd in te zetten op het podium.

Iedereen heeft mogelijkheden te groeien in stemgebruik, en als moderator zeker. Kun je helder, gearticuleerd en luid spreken, of juist zacht, melodieus? Je gebruikt je stem anders als je een interview doet dan als je een spreker naar voren roept of een groep bij elkaar haalt. Al deze dingen komen aan bod in de workshop met muzikant/vocal coach Julie Scott.

Je stem heeft een enorme impact op hoe vrij jij je voelt als dagvoorzitter en hoe je overkomt op anderen. Julie onderzoekt wat de mogelijkheden zijn van jouw stem. Het zal naast technische tips krijgen gaan over goed naar jezelf luisteren, ruimte innemen, authentiek zijn.
Kortom: ontdek je stem echt en leer deze krachtig en gevarieerd in te zetten tijdens je bijeenkomsten.

Praktisch:
Groepsgrootte: maximaal 12 deelnemers
Kosten: € 250 (ZZP) of € 375 (Corporate) ex BTW
inclusief koffie, thee, koekjes

 

MEER MODEREREN, terugkomdag mét borrel – vrijdag 21 juni 2024, 13:00 –  18:00 uur, de Ruimte, Utrecht

De terugkom-middag. Aan de hand van jullie wensen, of je nou intussen veel of weinig gemodereerd hebt, maken wij een uniek programma. Of je nou iets meegemaakt hebt dat je nodig nog eens wilt doornemen, of omdat je wat meer oefentijd wil, ook eens een panel of een uitlopende spreker inperken wil oefenen, wil interviewen/openen/dansen verzin het maar, wij gaan zorgen dat je leerwens gehonoreerd wordt.

En aan de wens en oefening van de anderen in je groep heb je ook veel ( plezier).

In Utrecht met goede borrel erna. Door Wendelien en Kim natuurlijk, en wij hebben er nu al zin in.

Praktisch:
Groepsgrootte: maximaal 12 deelnemers
Kosten: € 250 (ZZP) of € 375 (Corporate) ex BTW
inclusief koffie, thee, koekjes én een drankje na afloop

SYSTEMISCH WERKEN – vrijdag 6 september 2024, 9:30 – 17:00 uur, Kraaybeekerhof, Driebergen

door Peter Berkhout

Je kent het vast wel: Je bent gevraagd als moderator, je bereidt je voor, maakt een inschatting van de gevoeligheden met betrekking het thema. En dan ….gaat het helemaal anders dan je verwacht.  De aanwezigen vallen stil. Of worden buitengewoon stellig. Of lijken er niet bij te zijn en maken verbaal allerlei onttrekkende bewegingen.  Of de vlam slaat in de pan.

Wat gebeurt er? Wat gebeurt er met jou? Wat doe je?

De groepsdynamische benadering van het systeemdenken is een gedachtegoed dat aanknopingspunten geeft voor de moderator om effectief in te spelen op dit soort wendingen en patronen.

De dag bestaat uit een energieke afwisseling van theorie en praktijk. In de ochtend oefenen we met de begrippen uit het systeemdenken: circulariteit, patronen, triades, communicatieregels. De oefeningen worden steeds verrijkt door de theorie. In de middag is er ook de kans met eigen situaties te oefenen.

De volgende vragen komen in ieder geval aan bod:

  • Hoe blijf je meervoudig partijdig als er meerdere kampen ontstaan?
  • Hoe herken je de patronen tussen de deelnemers, spreker en moderator?
  • Hoe kan je aansluiten bij de dynamiek van de zaal zonder in te grijpen?

Praktisch:

Groepsgrootte: maximaal 12 deelnemers
Kosten: € 385 (ZZP) of € 575 (Corporate) ex BTW
inclusief koffie, thee, koekjes, een heerlijke lunch én een drankje na afloop

 

 

AANMELDEN

Iedereen die de training Leren Modereren heeft gevolgd kan zich inschrijven voor de verdiepende trainingen. Meld je aan via info@lerenmodereren.nl.

We gaan van start bij minimaal 10 deelnemers.