Selecteer een pagina

GA MEE DE DIEPTE IN

GA MEE DE DIEPTE IN

VERVOLGTRAININGEN

Ons vak is een ervaringsvak en leren modereren slechts het begin. Daarom bieden we in 2022 een paar mooie verdiepende trainingen door de besten in hun vak. Workshops die we zelf ook graag volgen. Dus… wil je meer?

POLITIEK DEBAT – maandag 17 januari, 13.00 – 17.00 uur – Bibliotheek Neude, Utrecht

Nog voor de gemeenteraadsverkiezingen geeft Elisabeth van den Hoogen, doorgewinterd politiek debatleider, een training politiek debat. Hoe is een politiek gesprek leiden of een politicus interviewen anders dan een reguliere moderatie? Een training bruikbaar voor elke gelegenheid waar je te maken krijgt me politici en bewindspersonen.

Aan bod komt:
– Wat moet je zelf weten van (lokale) politiek, kandidaten/lijsttrekkers?
– Wat moet je weten van het publiek en de organisatie?
– Hoe maak je er (met de organisatie) een aantrekkelijk draaiboek van?
– Wat zijn goede stellingen en vragen?
– Wat doe je met interactie, spontaan/gereguleerd/speciale gasten?
– Hoe gedraag je je tijdens het debat, waar moet je op letten, wanneer moet je doorvragen, wie zet je tegenover elkaar en waarom?
– Hoezeer help je (nieuwe) kandidaten/lijsttrekkers met hun voorbereiding/informeer je ze over programma en inhoud?
– En wat als je er zelf ook nog wat van vindt…?

REDACTIE – dinsdag 8 februari, 9.00-13.00 uur – Volkshotel Amsterdam 

Die voorbereiding voor een dagvoorzitterschap, de research, wanneer is het goed (genoeg) en hoe doe je het effectief? Doorgewinterde programmamaker en redacteur lottesluiter.nl (NRC Live, Tivoli, Felix Meritis, Food Cabinet etc) is zelf ook moderator en werkt veel samen met dagvoorzitters. In een dynamische workshop leert zij je verder te zoeken dan een oppervlakkige briefing: gericht, effectief en ook grondig te researchen. Je leert hoe te gaan weten wat er echt speelt.

JE STEM ALS INSTRUMENT – vrijdag 11 februari, 12.30-16.30 uur – Theater De Steeg Den Haag

Je stem is als dagvoorzitter één van je belangrijkste instrumenten. Onlosmakelijk verbonden met je lijf, je mate van spanning en ontspanning en hoe je aandacht vraagt en richt. Ontdek onder leiding van Julie Scott je stem en leer deze krachtig en gevarieerd in te zetten op het podium.
Iedereen heeft mogelijkheden te groeien in stemgebruik, en als moderator zeker. Kun je helder, gearticuleerd en luid spreken, of juist zacht, melodieus? Je gebruikt je stem anders als je een interview doet dan als je een spreker naar voren roept of een groep bij elkaar haalt. Al deze dingen komen aan bod in de workshop met muzikant/vocal coach Julie Scott.
Je stem heeft een enorme impact op hoe vrij jij je voelt als dagvoorzitter en hoe je overkomt op anderen. Julie onderzoekt wat de mogelijkheden zijn van jouw stem. Het zal naast technische tips krijgen gaan over goed naar jezelf luisteren, ruimte innemen, authentiek zijn. Kortom: ontdek je stem echt en leer deze krachtig en gevarieerd in te zetten tijdens je bijeenkomsten.

HOSTEN VAN HYBRIDE EVENTS – maandag 14 maart, 13.00 – 17.00 uur – Bibliotheek Neude, Utrecht

Het vak van moderator speelt zich niet meer alleen in zalen af, maar zeker ook online. In deze tijd meer dan ooit. Leer alles over werken in een studio en wat dat vraagt op het vlak van interactie, beleving en concept! Ervaren moderator en ontwerper van hybride events Gerrit Heijkoop neemt je mee in alle vragen die een hybride event oproept:

– hoe ga je om met de camera / wat vraagt een studio setting van mij als moderator?
– wat is het belang van interactie en hoe zet ik die in?
– welke hybride modellen zijn er?
– hoe is iedereen onderdeel en deelnemer van de ervaring?

PRIJZEN

STANDAARD

€ 230 ex btw

ZZP TARIEF

€ 175 ex btw

AANMELDEN

Iedereen die de training Leren Modereren heeft gevolgd kan zich inschrijven voor de vervolgtrainingen. Meld je aan via info@lerenmodereren.nl. We gaan van start bij minimaal 10 deelnemers.